Top 10 corona Proof plekken in Amsterdam-Noord – ilovenoord

Top 10 corona Proof plekken in Amsterdam-Noord

Top 10 corona Proof plekken in Amsterdam-Noord

Het is nog steeds Corona-tijd (en dat zal zeker nog een tijd duren), en we zijn ondertussen wel gewend aan 1,5 meter afstand, handen wassen en designer mondkapjes op … psst over twee weken hebben we onze eigen ilovenoord mondkapjes!

Maar waar is het wel relaxed om in Noord naartoe te gaan en niet in een ellenlange rij moet staan, omdat er maar zoveel mensen naar binnen mogen?

We maakten zelf een Top 10 van Corona Proof plekken in Noord …


[1] – KRINGLOOPWINKEL DE LOKATIE
In de Kringloopwinkel is het nooit druk behalve op zaterdag en zondag ochtend als massaal Overhoeks/Buiksloterham denkt iets te kunnen scoren, maar als je er rond een uur of twee gewoon door de week naartoe gaat is het heerlijk shoppen. CD voor een euro, plaatje 75 cent, waar wordt je nog blijer van? Wel mondkapje op.


[2] – SUPERMARKT
Supermarkt, een noodzakelijk kwaad. Koptelefoon op, mondkapje, even snel een mandje of steeds vaker een karretje pakken. En natuurlijk langs de zelfscan-kassa, die de Deen nu pas heeft. Heerlijk, binnen 10 minuten sta je weer buiten. Even visje ernaast scoren … enne zegels sparen!


[3] – DE CIGO (VD PEKSTRAAT) OF JE POST.NL/DHL KANTOORTJE
Je favoriete sigarenboertje of buurtwinkeltje voor je pakje shag, een postzegel een lotto formuliertje. Niks heerlijkers dan mijn eigen Cigo. Pakketjes ophalen, versturen om de hoek. En leuke dames die nu de boel runnen … max 4 personen in de winkel, dat wel. Maar je hoeft bijna nooit te wachten, misschien op zaterdag als er markt is.


[4] – KOFFIE BIJ LOKAAL SPAANDERS OP HET ZONNEPLEIN
Vorige week moest ik toevallig een pakketje ophalen bij een of andere vage fietsenzaak op het Zonneplein. Daar ligt blijkbaar een GLS punt. Ik had eigenlijk op de terugweg tochh even zo’n white coffee moeten scoren bij Lokaal Spaanders … [dank aan jlltbbook]


[5] – NOORDERLICHT ONLINE ETEN BESTELLEN!

Bedankt voor de steun van de afgelopen maanden. Helaas hebben wij onze deuren weer moeten sluiten. Gelukkig kunnen wij op maandag t/m vrijdag van 16:00 tot 22:00 en op zaterdag en zondag van 12:00 tot 22:00 bij je thuis bezorgen. Bestellen voor de afhaal en bezorging in Amsterdam Noord en Zeeburg kan via onze eigen webshop: bestellen.noorderlichtcafe.nl. Via Uber Eats kan je bestellen in de directe omgeving van Noorderlicht.Blijf gezond en hopelijk tot snel!


[6] – BUIKSLOTERMEERPLEIN, LEKKER RUISTIG SHOPPEN

En een nieuwtje van de website:
“Het is je vast en zeker niet ontgaan. Sinds woensdagavond 14 oktober 22.00 uur zijn onze restaurantdeuren helaas gesloten. Maar… bezorgen & afhalen is gewoon mogelijk. Bestel de lekkerste gerechten gewoon online en wij bezorgen ze bij je thuis of je komt ze even snel afhalen. Je vindt ons in het pand van de bioscoop!”
Openingstijden: 16:00 – 21:30 uur
Postcodegebieden: 1022 t/m 1025, 1034

Afhalen & Bezorgen bij De Beren

[7] – METRO NAAR ZUID OF NOORD
Ik neem steeds vaker de fiets mee in de metro merk ik nu. Wel makkelijk. Station Noord is heerlijk om over het perron te fietsen, en zo hup de lift in! Geen wachtende mensen, in 1x door naar de Intertoys bijvoorbeeld of naar die nieuwe toko tegenover de Mediamarkt! Wisten jullie dat de Bowlingbaan nu definitief wordt gesloopt? Daarom was de Lokatie er ook al uit … we zullen zien ….


[8] – ONLINE VIA ZOOM OF BINGWATCHEN MET NETFLIX
Coole nieuwe serie Paranormal!
De hematoloog Refaat Ismail wordt in de jaren 60 ongewild een veelgevraagd persoon bij paranormale onderzoeken. Gebaseerd op de romans van Ahmed Khaled Tawfik.


[9] – THUISFEESTJE
Vul zelf maar in …. 😉


[10] – COFFEESHOP, NIET TE LANG TREUZELEN, GEWOON KIEZEN
We hebben er maar drie goeie in Noord, dus toch meestal eventjes buiten wachten. Petje of capuchon af als je aan de beurt bent en niet te lang treuzelen met kiezen.


Heb jezelf een tip? Laat het ons weten op facebook/ilovenoord

wat?